XIX Edycja Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
Marszałek Województwa Opolskiego oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ogłaszają XIX edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Celem Konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej.
Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.
Finał Konkursu odbędzie się w dniu 8 września 2019 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Lewinie Brzeskim.
Regulaminy i karty zgłoszeniowe dostępne są na stronach:
www.opolskie.pl , www.odnowawsi.eu, www.oodr.pl, www.teraz-wies.pl
Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r. z dopiskiem „Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich” na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie
ul. Główna 1
49-330 Łosiów
Osoby do kontaktu: Pani Renata Wojas oraz Jadwiga Sadlej +48 600 403 526, 77 44 37 143