Promocja enoturystyki na Opolszczyźnie.

Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zorganizował w Winnicy Mateusza Jani w Krzyżowicach wyjątkowe warsztaty poświęcone uprawie i technice cięcia winorośli.
Uczestnicy mieli okazję zdobyć praktyczną wiedzę pod okiem specjalistów, ucząc się m.in.:
- Rodzajów cięcia winorośli – zimowego i letniego
- Pielęgnacji winorośli po cięciu
- Technik, które mogli wypróbować samodzielnie
Po zakończeniu części praktycznej grupa udała się do winnicy joannickiej przy kościele w Łosiowie oraz do pałacu przy OODR, gdzie czekała solidna dawka wiedzy teoretycznej o historii uprawy winorośli oraz enoturystyce na Opolszczyźnie .
Była to doskonała okazja do rozmów o rozwoju winiarstwa i turystyki w regionie!
Dziękujemy wszystkim za udział – do zobaczenia na kolejnych wydarzeniach!